Aktuelt
Tid-Samme-Dag
Vi tilbyder at du kan få en tid samme dag som du ringer. Men vores koncept er nuanceret;
Hvis du har en problemstilling som er kort og forventes at tage <5 minutter, så skal du komme i KVIK-tiden med det kl 8 om morgenen. Man kan ikke vælge at få en tid-samme-dag tid til dette, da vi så ikke vil have tider nok.
Omvendt så kommer nogle med problemstillinger som fx vægttab, svimmelhed, psykiatri eller almen udmattelse i vores KVIK-tid. I sådan en situation vil man typisk blive tilbudt en tid senere samme dag til vurdering.
Det er vigtigt at forstå at Tid-Samme-Dag ikke er det samme som man har krav på en tid. Vores sekretærer vurderer om der er behov for at den givne problemstilling bliver set på eller kan afsluttes med telefonisk råd. Ligeledes vurderer sekretæren hvilken form for tid der gives, det kan være hos sygeplejerske, på laboratoriet, uddannelseslæge, medicinstuderende eller speciallæge i almen medicin. Det er ok at ønske en bestemt læge, men det kan ikke altid honoreres.
Hvis man har et forløb hos én læge, så kan man blive afvist, så man ikke bliver tilbudt at få en tid-samme-dag den dag man ringer. Dette kan være hvis lægen ikke har flere tider tilbage eller ikke er i klinikken den dag. Det giver sjældent mening at få en anden læge ind over et forløb, hvis det ikke er meget akut.
Online booking
Vi har tider at booke online, men det er et begrænset antal. Det kan gøres under selvbetjening her på hjemmesiden. Da vi benytter tid-samme-dag, så åbnes der kun for onlinebooking 1 døgn frem. Så man vil aldrig kunne booke senere tider end dette. Benyt det gerne, det tager trykket af vores telefoner.
OBS: Husk at skriv hvad emnet er for konsultationen. Hvis der ikke står noget, så afviser vi bookningen. Hvis emnet passer til en anden faggruppe, så kan bookningen blive flyttet til denne faggruppe. Som eksempel kan nævnes hvis man bestiller med teksten “sår” hos en læge, så vil denne flyttes til en sygeplejerske, da det er sygeplejerskerne der ivaretager sårbehandling.
Man skal booke i barnets navn og ikke forældres navn hvis det gælder barnet. (Det samme gør sig også gældende ved e-konsultation)
Årskontroller hos sygeplejersker
Fremover vil I opleve at årskontrollerne for fx blodtryk, hjertesygdom, sukkersyge, knogleskørhed mm vil foregå hos vores sygeplejersker. Det er et nyt initiativ, hvor sygeplejerskerne kommer med friske øjne og stor entusiasme. Vi forventer os meget af dette.
Dette vil på sigt frigive tid hos lægerne og dermed gøre at der er flere lægetider tilgængeligt. Det er absolut nødvendigt, da vi ofte oplever at have for få tider ledige og der kommer mange nye opgaver til. Håber det vil give både en bedre oplevelse for jer, mindre ventetid og et endnu bedre arbejdsmiljø hos os!
KVIK-tid
Hver morgen kl. 8.00-8.30 kan man komme uden at have bestilt tid i forvejen til KVIK-tiden.
KVIK-tiden benyttes til akut opstået sygdom som f.eks. hoste, infektion, hals, øre, skader eller mistanke om brud mm. Herudover skal den også benyttes til vurdering af eksem/udslæt og modermærker. Korte konsultationer – og kun én ting pr. konsultation.
KVIK-tiden kan IKKE bruges til psykiske problemstillinger, mavesmerter over 1 uges varighed, rygsmerter over 1 uges varighed, forhøjet blodtryk samt kronisk sygdom generelt. Problemstillinger som i øvrigt har varet over 1 måned vil blive henvist til at bestille en almindelig tid til undersøgelse.
Dog undtagelse for hudsygdomme, hvor det er ok at komme selvom man har haft symptomer i over 1 måned.
Hvis man har luftvejsinfektion, så skal man have mundbind på.
Kighostevaccination af gravide;
Gravide vaccineres ved 2. svangerskabsundersøgelse svarende til 25. graviditetsuge. (kan også gives svt 3. svangreundersøgelse i uge 32)
Dette giver ekstra antistofdannelse, så den nyfødte får en god beskyttelse mod kighoste ved amning. Det er således primært for at beskytte barnet i den første tid at mor vaccineres.
Video om morgenen
Vi har stadig videokonsultationer om morgenen. Vores nye overenskomst har dog pålagt os at alle skal visiteres til en videokonsultation. Det betyder at man skal ringe til sekretæren og høre om det er ok man logger på med givne problemstilling. Men vi sidder klar og vil gerne prioritere at være tilgængelige på denne måde.
Obs: Vi er på Facebook, gå ind og følg os for løbende informationer fra klinikken.
Kontakt os gerne per telefon ved ønske om recept eller lignende. Hvis det kan undgås så helst ikke i skranken.
Forsinkelser; Hvis man kommer mere end 5 min for sent til aftalt tid, så vil man blive afvist og bedt om at booke en anden tid.
Vi tilbyder videokonsultationer i stedet for fremmøde for mange problemstillinger.
Der er udviklet en løsning til brug i app´en MinLæge og vi er nu gået over til at bruge denne. Information og vejledning i brug kan findes på
Kontakt:
Grønlandsvej 1, 3. sal, lej. 2
8700 Horsens
Tlf. 75 61 33 00
Telefonen lukker kl 12.00.
Lægernes telefontid; 9.15-9.45 hver dag.
Nødtelefon:
Mellem 12-16, så svarer vi på 20810820, hvilket er vores nødnummer.
Så ring kun, såfremt der er tale om absolut nødvendig kontakt som ikke kan vente.
Vagtlæge:
Efter klokken 16.00
Samt i weekenden og helligdage
kontaktes Vagtlægen
Tlf. 70 11 31 31